AA Grotere letters

U bent hier

Mantelzorg Awards 2017

Persbericht van maandag 13 november 2017 van de Mantelzorg Awards:

de drie winnaars van de Mantelzorg Awards 2017 zijn bekend

Ook dit jaar werden de Mantelzorg Awards uitgereikt aan bijzondere mensen door wie mantelzorgers zich gesteund voelen. In heel Nederland kon tot 31 oktober gestemd worden op de 10 finalisten. 

Afgelopen vrijdag zijn de drie winnaars van de Mantelzorg Awards 2017 bekend gemaakt en gehuldigd. De organisatie van de Mantelzorg Awards heeft samen met Irene Moors de drie winnaars bezocht en de Awards feestelijk overhandigd. Bekijk hier de foto's en hier een compilatie van de uitreiking. 

De drie winnaars zijn:

  • Yvonne Faber uit Hoogerheide die als casemanager dementie een grote steun is voor Esther van Tilborg-Muller en haar moeder. Yvonne weet heel goed aan te sluiten bij de culturele achtergrond van het gezin. 
  • Karin Schroder die als Ambtenaar jeugdzorg bij de gemeente Losser, Marieke Grote Beverborg enorm heeft geholpen door de zorg zo te helpen inrichten dat haar kinderen met autisme thuis kunnen blijven wonen en zich zo goed mogelijk verder kunnen ontwikkelen.
  • Marjolijn Bruurs, mede oprichter van het platform Mantelzorgelijk.nl, waar mantelzorgers zoals Agnes Ooms elkaar kunnen vinden om tips en ervaringsverhalen met elkaar te delen. 

de initiatiefnemers

Annette Stekelenburg, Marjo Bruins en Cora Postema, allen zelf mantelzorger, zijn de initiatiefnemers van de Mantelzorg Awards. hun doel is mensen te helpen zich meer bewust te worden van hun eigen behoeften als mantelzorger en om hier uiting aan te geven.

"We willen daarmee ook de mensen om hen heen en instanties stimuleren om te vragen naar wat iemand nodig heeft in plaats van dat voor een mantelzorger in te vullen" aldus Cora Postema.

Mocht u vragen hebben over de Mantelzorg Awards 2017 dan kunt u contact opnemen met Cora Postema via 06 - 50 65 54 37 of info@mantelzorgawards.nl