AA Grotere letters

U bent hier

De Dag van de Mantelzorg: Groot succes !

Zondag 10 november was het de landelijke dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we onze waardering uiten naar mensen die langdurig (onbetaald) hulp en/of zorg verlenen aan een ander, zoals een ouder, kind, broer of zus.

In de week voorafgaand aan de dag organiseerde Steunpunt Mantelzorg Zeist meerdere activiteiten om mantelzorgers uit Zeist e.o. in het zonnetje te zetten. Het Steunpunt Mantelzorg Zeist kijkt met bijna 100 deelnemers terug op een zeer geslaagde week. 

Op dinsdag 5 november vond de aftrap plaats in de Koppeling, met een multicultureel buffet. De mantelzorgers werden muzikaal ontvangen door het gitaarduoMajazztic.

 

Na een kort praatje door het Steunpunt trapten we af met de SotoAyam soep van Toto (een kookvrijwilliger) om vervolgens te genieten van een heerlijke Marokkaanse / Indonesische buffet. Tijdens het eten luisterde iedereen geboeid naar Esther Kornalijnslijper die een aantal prachtige verhalen vertelde. Na het eten werd er nagepraat over de verhalen, het heerlijke eten en onderwerpen met betrekking tot Mantelzorg. Al met al, een zeer geslaagde avond!

 

De volgende dag ,6 november, stond een High tea bij Pelita in Den Dolder op het programma! 

Na ontvangst met koffie en thee werden er heerlijke zoete en hartige hapjes rondgebracht, gemaakt door het Seyster College, en vond er een kleine quiz plaats rondom mantelzorg en respijt. Wat wist iedereen veel en wat ontstonden hierdoor mooie en ontroerende gesprekken! 

 

Vervolgens  was het tijd voor de stewardessen van C&Sairlines om iedereen op een muzikale reis mee te nemen.

Er werd gepraat, gelachen en vooral veel (mee)gezongen op liedjes van Kaatje (“van voor naar achter van links naar rechts”),De Havenzangers (“daar bij de waterkant”) en Anneke Grönloh(Brandend zand ).

Na weer te zijn geland en afscheid te hebben genomen van de dames van C&Sairlines zagen we iedereen met een glimlach weer op huis gaan. 

 
 
 

Terwijl de volwassen mantelzorgers meezongen op liedjes van ‘vroeger’, vermaakten jonge mantelzorgers zich die middag in de Koppeling met een stormbaan, een springkussen en werd er door de oudsten gelasergamed. 

Op zondag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden mantelzorgers verwelkomd voor een gezellige middag op Wijkservicepunt Noord.

Nadat wethouder Marcel Fluitman zijn waardering, namens de gemeente, had uitgesproken namen Ciska en Sonja het vliegstuur weer over met hun muzikale act.

Tussendoor kon men genieten van een heerlijke High Tea, ambachtelijk gemaakt door MamaYo.

 

 

Aansluitend wist Esther Kornalijnslijper de aanwezigen te verrassen met twee boeiende verhalen.. 

Mantelzorgers werden uitgenodigd om een wens met betrekking tot respijtzorg in een glazen bol te doen. Wie weet komt er dit jaar iets van uit...