AA Grotere letters

U bent hier

Dag van de Mantelzorg 2018

10 november 2018

Het lijkt nog ver weg, maar sneller dan u denkt is het alweer 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg. Thema is: Mantelzorg mag naam hebben! Een mooie gelegenheid om de mantelzorgers die betrokken zijn bij uw organisatie extra aandacht te geven.

Hoe u dat wilt doen, bepaalt u zelf. U kunt hen koffie of thee met iets lekkers aanbieden, of of een borreltje in de namiddag. Wij denken ook graag met u mee over de mogelijkheden.

Wij verzorgen, net als vooorgaande jaren, de publiciteit rond deze dag en geven bekendheid aan alle activiteiten die in Zeist georganiseerd worden. Doet u dit jaar ook (weer) mee?

U kunt uw activiteit hier ook aanmelden op de website van Mezzo. Daar kunt u ook zien wat andere organisaties voor plannen hebben.

ideëen

Dit jaar is er vanuit MeanderOmnium geen subsidie beschikbaar, maar wél een bij Reinaerde gemaakt cadeautje om aan de mantelzorgers te geven.

Alle activiteiten die door jullie georganiseerd worden, zullen door ons ook onder de aandacht gebracht worden van de mantelzorgers in Zeist, tegelijk een mooie PR voor de organiserende partijen…

Wij horen dus graag voor 11 oktober jullie plan (datum tijd en plaats) en of jullie ook cadeautjes willen uitreiken. Dit kan via email aan Laura en/of Cathalijne

geef uw activiteit voor 11 oktober door of mail voor meer informatie
Laura de Winter: [email protected]
Cathalijne Huson: [email protected]

 

Wilt u inspiratie opdoen,  bekijk dan onze foto-impressen van vorig jaar.

Voor een impressie van 2017 klik hier.

 

dag van de mantelzorg in voorgaande jaren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 2015 kunnen mantelzorgers in de gemeente Zeist op en rondom 10 november uit een breed palet aan activiteiten en bijeenkomsten kiezen. Denk daarbij aan een avond met een lezing en een hapje en drankje na, een workshop naar keuze gevolgd door een lunch, een markt met als thema ‘Iets leuks voor mijzelf’, enz. Zeist kan terugkijken op een geslaagde Dag van de Mantelzorg 2016!

Vijftien organisaties in Zeist organiseerden totaal achttien activiteiten voor mantelzorgers in de week rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november.

Op diverse plaatsen en momenten konden mantelzorgers meedoen aan een van de georganiseerde activiteiten. Bij de evenementen was naast de organisator vaak ook een medeorganisator betrokken, die bv een ruimte gratis beschikbaar stelde. Vele uitvoerenden hebben belangeloos hun talenten ingezet, bijvoorbeeld op muzikaal gebied.

Het aanbod was divers: voor jong en oud, overdag of ’s avonds. Van concert tot high tea, van een bloemetje tot  fotosessie, van boottocht tot handmassage enzovoort.

Met elkaar hebben de organisatoren in 2016 zo’n 300 mantelzorgers bij activiteiten kunnen verwelkomen. Daarnaast heeft een aantal grote organisaties op de Dag van de Mantelzorg een attentie gestuurd of gegeven aan alle mantelzorgers van hun cliënten.

 

Het overzicht van de activiteiten die hebben plaatsgevonden vindt u hier

organisatie

In het organisatiecomité van de Dag van de Mantelzorg Zeist 2017 zijn de volgende organisaties vertegenwoordigd:

Ontmoetingscentrum Zeist; Sociëteit de Boulevard Warande; Zorggroep Charim; Alzheimer Nederland, afd. Zeist e.o.; ASZ (namens de Samenwerkende Bonden van Ouderen); en Steunpunt Mantelzorg Zeist.
De financier is Gemeente Zeist.