AA Grotere letters

U bent hier

Dag van de Mantelzorg 2019

De Dag van de Mantelzorg is een jaarlijks terugkerend evenement. Op deze dag (10 november) worden mantelzorgers in het zonnetje gezet en wordt tevens de aandacht gevestigd op het thema mantelzorger en het maatschappelijk belang hiervan.
In het hele land zijn er 350 organisaties die mantelzorgers ondersteunen en rond deze dag laten zien dat zij mantelzorgers waarderen.

Sinds 2016 bieden we zo ook in Zeist mantelzorgers een breed palet aan activiteiten aan, op verschillende data en tijdstippen op en rond 10 november.

Graag maken we samen met u de Dag van de Mantelzorg 2019 in Zeist weer tot een succes. Weet u al hoe u mantelzorgers op/rond 10 november gaat verrassen?

Laat ons weten wat uw organisatie heeft bedacht om mantelzorgers in het zonnetje te zetten.
Het Steunpunt Mantelzorg zorgt net als vorige jaren voor de publiciteit rond deze dag en zorgt voor een overzicht van alle activiteiten die in Zeist georganiseerd worden, hiervoor hebben we jullie aanbod uiterlijk 22 september nodig.

Of denk/doe met ons mee om per wijk gezamenlijk activiteiten rondom het thema respijtzorg vorm te geven van dinsdag 5 tm zondag 10 november.

Bel of mail met:
Lia Joosen T: 030 – 692 53 19
 l.joosen@mantelzorgzeist.nl 
Mariska Hoencamp T: 06 – 10 94 11 56
 m.hoencamp@mantelzorgzeist.nl

 

dag van de mantelzorg in voorgaande jaren

 

Mantelzorgers verrast op Dag van de Mantelzorg 2018

‘Verras een mantelzorger’ was het motto van de Dag van de Mantelzorg op 10 november 2018. En dat hebben organisaties in Zeist gedaan!

Er was een bazaar bij Amandelhof, live muziek bij RAZ de Horst, een Loesje-workshop in de bibliotheek, en bij meerdere organisaties stond er koffie met iets lekkers klaar.

Ook bij ons waren mantelzorgers van harte welkom.

Een aantal van hen maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid om een ontspannende voetmassage te ondergaan van Antine Breimer.
 

Voor alle mantelzorgers was er een klein cadeautje, gemaakt door cliënten van Abrona.

Ook jonge mantelzorgers zijn niet vergeten.In het nieuwe jaar gaan zij tijdens een workshop aan de slag met speksteen. Veel dank aan alle organisaties die dit jaar hebben meegedaan aan de Dag van de Mantelzorg!

Wilt u inspiratie opdoen, klik dan hier om een indruk te krijgen hoe de Dag van de Mantelzorg was in 2018, of klik hier om onze foto-impressie van 2017 te bekijken.

 

Terugblik op de Dag van de Mantelzorg 2016

Sinds 2015 kunnen mantelzorgers in de gemeente Zeist op en rondom 10 november uit een breed palet aan activiteiten en bijeenkomsten kiezen. Denk daarbij aan een avond met een lezing en een hapje en drankje na, een workshop naar keuze gevolgd door een lunch, een markt met als thema ‘Iets leuks voor mijzelf’, enz. Zeist kan terugkijken op een geslaagde Dag van de Mantelzorg 2016!

Vijftien organisaties in Zeist organiseerden totaal achttien activiteiten voor mantelzorgers in de week rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november.


Op diverse plaatsen en momenten konden mantelzorgers meedoen aan een van de georganiseerde activiteiten. Bij de evenementen was naast de organisator vaak ook een medeorganisator betrokken, die bv een ruimte gratis beschikbaar stelde. Vele uitvoerenden hebben belangeloos hun talenten ingezet, bijvoorbeeld op muzikaal gebied.

Het aanbod was divers: voor jong en oud, overdag of ’s avonds. Van concert tot high tea, van een bloemetje tot  fotosessie, van boottocht tot handmassage enzovoort.

Met elkaar hebben de organisatoren in 2016 zo’n 300 mantelzorgers bij activiteiten kunnen verwelkomen. Daarnaast heeft een aantal grote organisaties op de Dag van de Mantelzorg een attentie gestuurd of gegeven aan alle mantelzorgers van hun cliënten.