AA Grotere letters

U bent hier

Dag van de Mantelzorg 2018

10 november 2018

Mantelzorgers verrast op Dag van de Mantelzorg

‘Verras een mantelzorger’ was het motto van de Dag van de Mantelzorg 2018. En dat hebben organisaties in Zeist gedaan! Er was een bazaar bij Amandelhof, live muziek bij RAZ de Horst, een Loesje-workshop in de bibliotheek, en bij meerdere organisaties stond er koffie met iets lekkers klaar. Ook bij ons waren mantelzorgers van harte welkom. Een aantal van hen maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid om een ontspannende voetmassage te ondergaan van Antine Breimer. Voor alle mantelzorgers was er een klein cadeautje, gemaakt door cliënten van Abrona.

Ook jonge mantelzorgers zijn niet vergeten.In het nieuwe jaar gaan zij tijdens een workshop aan de slag met speksteen.

Veel dank aan alle organisaties die dit jaar hebben meegedaan aan de Dag van de Mantelzorg!

 

 

Wilt u inspiratie opdoen,  bekijk dan onze foto-impressen van vorig jaar.

Voor een impressie van 2017 klik hier.

 

dag van de mantelzorg in voorgaande jaren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 2015 kunnen mantelzorgers in de gemeente Zeist op en rondom 10 november uit een breed palet aan activiteiten en bijeenkomsten kiezen. Denk daarbij aan een avond met een lezing en een hapje en drankje na, een workshop naar keuze gevolgd door een lunch, een markt met als thema ‘Iets leuks voor mijzelf’, enz. Zeist kan terugkijken op een geslaagde Dag van de Mantelzorg 2016!

Vijftien organisaties in Zeist organiseerden totaal achttien activiteiten voor mantelzorgers in de week rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november.

Op diverse plaatsen en momenten konden mantelzorgers meedoen aan een van de georganiseerde activiteiten. Bij de evenementen was naast de organisator vaak ook een medeorganisator betrokken, die bv een ruimte gratis beschikbaar stelde. Vele uitvoerenden hebben belangeloos hun talenten ingezet, bijvoorbeeld op muzikaal gebied.

Het aanbod was divers: voor jong en oud, overdag of ’s avonds. Van concert tot high tea, van een bloemetje tot  fotosessie, van boottocht tot handmassage enzovoort.

Met elkaar hebben de organisatoren in 2016 zo’n 300 mantelzorgers bij activiteiten kunnen verwelkomen. Daarnaast heeft een aantal grote organisaties op de Dag van de Mantelzorg een attentie gestuurd of gegeven aan alle mantelzorgers van hun cliënten.

 

Het overzicht van de activiteiten die hebben plaatsgevonden vindt u hier

organisatie

In het organisatiecomité van de Dag van de Mantelzorg Zeist 2017 zijn de volgende organisaties vertegenwoordigd:

Ontmoetingscentrum Zeist; Sociëteit de Boulevard Warande; Zorggroep Charim; Alzheimer Nederland, afd. Zeist e.o.; ASZ (namens de Samenwerkende Bonden van Ouderen); en Steunpunt Mantelzorg Zeist.
De financier is Gemeente Zeist.