AA Grotere letters

U bent hier

over het Steunpunt Mantelzorg

Mantelzorg overkómt je en kan veel vragen en dilemma’s oproepen. Wij helpen u graag bij het vinden van antwoorden die aansluiten bij úw situatie. U kunt bij ons terecht voor advies en informatie, en bent van harte welkom voor een persoonlijk gesprek.

Het Steunpunt Mantelzorg is er voor iedereen, jong of oud, familie of kennis, die korte of langere tijd zorgt voor een naaste met een ziekte of beperking. Wij geven individueel advies en organiseren activiteiten, zoals workshops en contactgroepen.

ondersteuning mantelzorgers

Bij onze consulenten Vanessa Houthuizen en Monique Aertssen kunnen mantelzorgers terecht voor praktische informatie en ondersteunende gesprekken.

bereikbaarheid

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren via
030 - 692 53 19  of [email protected]. Wij zijn regelmatig en/of op verzoek aanwezig op onderstaande spreekuren:

spreekuren Sociale Teams

Wij zijn regelmatig en/of op verzoek aanwezig op onderstaande spreekuren:

 • Wijkservicepunt Noord, J. van Oldenbarneveltlaan 103
   woensdag 10.00 - 11.00 uur
 • Centrum Inlooppunt, Bergweg 1 (achter Kesler)
  woensdag 13.00 - 14.00 uur
 • Wijkservicepunt De Koppeling, De Clomp 1904
  donderdag van 14.00 - 15.00 uur
 • Wijkservicepunt Het Binnenbos, Hoog Kanje 186
  woensdag 9.30 – 10.30 uur
 • Den Dolder, Pelita Dr. Ramaerlaan 2, Den Dolder
  donderdag 11.00 – 12.00 uur 1e en 3de ochtend van de maand

                                  

bezoekdienst

Steeds meer mensen met dementie, een chronische ziekte of beperking wonen thuis en zijn voor hulp afhankelijk van partner of familie (ook wel mantelzorgers genoemd). De zorg voor deze mensen vraagt vaak veel. Zonder hulp is dat op den duur niet vol te houden.  Lees meer informatie over de bezoekdienst in de folder. U kunt papieren exemplaren van de folders opvragen door contact met ons op te nemen. Meer informatie over andere mogelijkheden leest u in de sociale kaart

 

lotgenotencontact

Hulp betekent voor sommige mantelzorgers ook het delen van de zorg door erover te praten met andere mantelzorgers. Zo krijg je het idee dat je er niet alleen voor staat. Dat noemen we lotgenotencontact. U komt dan in contact met mensen die ook voor een naaste zorgen. Dit kan tijdens diverse bijeenkomsten. Kijk in onze agenda (zoek naar de soort 'lotgenotencontact'). Ook andere organisaties bieden allerlei lotgenotencontactmomenten aan. Ook deze hebben we opgenomen in onze agenda. En uiteraard leest u meer over lotgenotencontact in de sociale kaart.