AA Grotere letters

U bent hier

over het Steunpunt Mantelzorg

Mantelzorg overkómt je en kan veel vragen en dilemma’s oproepen. Het Steunpunt Mantelzorg helpt u graag bij het vinden van antwoorden die aansluiten bij úw situatie. U kunt bij ons terecht voor advies en informatie, en bent van harte welkom voor een persoonlijk gesprek.

Het Steunpunt is er voor iedereen, jong of oud, familie of kennis, die korte of langere tijd intensief zorgt voor een naaste met een ziekte of beperking. Wij geven individueel advies en organiseren activiteiten, zoals workshops en contactgroepen.

Wie zijn wij

Het Steunpunt Mantelzorg bestaat uit de volgende medewerkers

Vanessa Houthuizen; Mariska Hoendercamp; Cathalijne Huson; Lia Joosen ; Ams Slemmer

bereikbaarheid

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren via telefoonnummer 030 - 692 53 19  of [email protected]st.nl.

Als u de voicemail inspreekt en uw naam en telefoonnummer vermeldt wordt u zsm teruggebeld.                                 

bezoekdienst

Steeds meer mensen met dementie, een chronische ziekte of beperking wonen thuis en zijn voor hulp afhankelijk van partner of familie (ook wel mantelzorgers genoemd). De zorg voor deze mensen vraagt vaak veel. Zonder extra hulp is dat op den duur niet vol te houden.  Lees meer informatie over de bezoekdienst in de folder. U kunt  de folders opvragen door contact met ons op te nemen.

lotgenotencontact

Hulp betekent voor sommige mantelzorgers ook het delen van de zorg door erover te praten met andere mantelzorgers. Zo krijg je het idee dat je er niet alleen voor staat. Dat noemen we lotgenotencontact. U komt dan in contact met mensen die ook voor een naaste zorgen in een gelijksoortige situatie. Dit kan tijdens diverse bijeenkomsten. Kijk in onze agenda (zoek naar de soort 'lotgenotencontact'). Ook andere organisaties bieden allerlei lotgenotencontactmomenten aan. Ook deze hebben we opgenomen in onze agenda. En uiteraard leest u meer over lotgenotencontact in de sociale kaart.